EXPLICACIÓ DE L'ACTIVITAT
La tercera proposta didàctica que presentem a continuació s’anomena “Peixos per triar i remenar!”. La principal finalitat d’aquesta activitat és el coneixement i la conscienciació per part de l’alumnat dels diversos tipus de peix que existeix. La pràctica consta de 2 parts i està dirigida a alumnes de cicle superior.
En la primera part, el tutor de cada grup haurà d’explicar la importància del port de Palamós com a una de les principals fonts d’ingressos. A continuació, a través de suports audiovisuals explicarà els diferents tipus de peix que es pot pescar a la localitat.
Per facilitar la tasca als mestres adjuntem un enllaç d’una pàgina web de la Generalitat de Catalunya, on hi trobem molta informació: http://www.museudelapesca.org/peixos/.
TEORIA
Seria convenient que per a aquesta pràctica cada alumne pogués entrar a la pàgina web i explorar la quantitat de recursos que ens ofereix la web.
Segons indica la pàgina, si “cliques” sobre cada un dels peixos, apareix la informació detallada de Com el reconeixaràs?, Com es pesca? i On Viu?
EXERCICI 1: Buscar informació a través d'Internet
Durant la segona part, s’haurien de fer uns exercicis on els alumnes demostressin els seus coneixements, posant noms als peixos i assenyalant correctament cada part del cos.
Per això, explicaríem les parts i les característiques d’una sèrie de peixos i posteriorment, els alumnes haurien de demostrar el que han après fent unes fitxes. Aquí hem posat un exemple del que és podria fer:
TEORIA
EXERCICI 2: OMPLIR ELS BUITS
OBJECTIUS
Amb aquesta activitat l’alumne ha d’aprendre a:
- Conèixer i valorar la diversitat de peixos que hi ha al port de Palamós.
- Utilitzar les TIC com a font d’informació.
- Conèixer i diferenciar les parts del cos que tenen els diferents peixos.
AVALUACIÓ
Al finalitzar aquesta activitat l’alumne haurà aprés a:
- Seguir les indicacions de la professora per accedir a la página web corresponent i fer les activitats indicades.
- Diferenciar i indicar correctament les parts d’un peix.
- Reconèixer el lloc on viu cada tipus de peix.
- Saber com es pesca cada varietat de peix.